Nachthike 2018

De Scouting Titus Brandsma organiseert de Nachthike 2018 voor de regio Essnlaand en Twenteland. Ben je 15 jaar en ouder en ben je lid van een scoutinggroep uit een van deze twee regio’s. Meld je dan snel aan!

Uitslag loterij 2017

Afgelopen donderdag heeft de trekking plaatsgevonden van de Scouting Titus Brandsma loterij bij Notaris Van Halen. De lijst met winnende lotnummers en de bijbehorende prijzen zijn hier terug te vinden.

De eerste prijs, een nieuwe fiets twv 750 EUR, is gevallen op lotnummer 2042
De tweede prijs, een Full HD LED Smart TV, is gevallen op lotnummer 2545
De derde prijs, een Espresso apparaat, is gevallen op lotnummer 2195

Prijs Lotnr
1. Fiets twv 750 EUR 2042
2. Full HD LED Smart TV 2545
3. Espresso apparaat 2195
4. Digitale camcorder 1311
5. Digitale fotocamera 1980
6. Bluetooth speaker 1797
7. Blu-ray speler 2779
8. Draagbare radio 1249
9. Fietscomputer 2572
10. Fietstas-set 1140

Let op:

 • Alle vermelde nummers zijn onder voorbehoud van typefouten.
 • De hoofdprijs is mede beschikbaar gesteld door Zwiep Fietsen aan de Ootmarsumsestraat 86 te Oldenzaal en de Technische Unie Enschede.
 • De prijswinnaars worden telefonisch benaderd over de uitslag.
 • Alle prijzen blijven geldig tot 1 jaar na de trekkingsdatum (1 juni 2018).
 • De trekking is uitgevoerd door notaris van Halen van Kienhuis Hoving te Enschede op donderdag 1 juni 2017.
 • De Scouting Titus Brandsma dankt u voor de financiële ondersteuning en wij hopen dat u volgend jaar weer mee doet aan onze loterij.

Pinksterkamp (verkenners & scouts)

Hallo Verkenners & Scouts, ouders/verzorgers,

Opgavebrief van het Pinksterkamp. Wij hopen dat je weer mee gaat met dit supergave kamp. Dus zet snel de datum in je agenda en vul het formulier op internet zo snel mogelijk in.

 

WAAR we naar toe gaan

We hebben een mooi plekje voor jullie uitgezocht op de Twentse heide. Niet ver hier vandaan is het mooie dorpje Usselo. Hier zullen we na een korte fietstocht onze tenten en keukens opbouwen. We zullen dit jaar samen met de verkenners en scouts op kamp.

 

Wanneer gaan we weg

Het Pinksterkamp zal plaatsvinden van 2 t/m 5 juni. We zullen op 2 juni verzamelen op het gebouw om 19:00. Vanuit het gebouw zullen we met de bagage op de fiets/rug vertrekken naar het kampterrein.

 

Hoe kun je je aanmelden

Je kunt je aanmelden door op de onderstaande link het opgaveformulier in te vullen. Als je het formulier hebt ingevuld krijg je een mail ter bevestiging. Wanneer u via de mail de bevestiging heeft ontvangen, dan de opgave goed gegaan en is de aanmelding definitief.

Je kunt je aanmelden tot 14 mei.

 

Inschrijflink

Via onderstaande link kom je bij het digitale opgaveformulier.

https://goo.gl/forms/Cn50BLJfKKGjafsX2

Oldenzaalse scoutingverenigingen bundelen krachten op Hulsbeekdag

De enige twee Oldenzaalse scoutingverenigingen Titus Brandsma en Peerke Donders bundelen zaterdag hun krachten. Ze gaan aan de slag met een uitkijktoren op het Hulsbeek, die bezoekers aanstaande zondag tijdens de Hulsbeekdag kunnen beklimmen.

De verenigingen kwamen voorheen uitsluitend samen voor het défile op 4 mei. Met de samenwerking willen de verenigingen meer mogelijkheden creëren en leren van elkaar. Op de Hulsbeekdag hopen ze naamsbekendheid te genereren.

Typisch
Met de uitkijktoren, enkel gemaakt van hout en touw, laten leden de bezoekers een typische scoutingactiviteit zien.

Sponsorkliks; sponsor ons gratis!

Vanaf nu is het voor iedereen die ons een warm hart toedraagt mogelijk om de Scouting Titus Brandsama GRATIS te sponsoren.

Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar https://www.sponsorkliks.com/

Of klik op onderstaand banner.

Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert ons een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via onskunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert. Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Uitslag loterij 2016

Afgelopen dinsdag heeft de trekking plaatsgevonden van de Scouting Titus Brandsma loterij bij Notaris Van Halen. De lijst met winnende lotnummers en de bijbehorende prijzen zijn hier terug te vinden.

De eerste prijs, een nieuwe fiets twv 750 EUR, is gevallen op lotnummer 2620
De tweede prijs, een Full HD LED Smart TV, is gevallen op lotnummer 1737
De derde prijs, een Espresso apparaat, is gevallen op lotnummer 1579

Prijs Lotnr
1. Fiets twv 750 EUR 2620
2. Full HD LED Smart TV 1737
3. Espresso apparaat 1579
4. Digitale camcorder 1584
5. Digitale fotocamera 1359
6. Blu-ray speler 2583
7. Draagbare radio 2649
8. Bluetooth luidspreker 2524
9. Fietscomputer 2414
10. Fietstas-set 0900

Let op:

 • Alle vermelde nummers zijn onder voorbehoud van typefouten.
 • De hoofdprijs is mede beschikbaar gesteld door Zwiep Fietsen aan de Ootmarsumsestraat 86 te Oldenzaal en de Technische Unie Enschede.
 • De prijswinnaars worden telefonisch benaderd over de uitslag.
 • De prijzen kunnen vrijdagavond 1 juli om 20.00u worden afgehaald op ons Scoutinggebouw aan de Potskampstraat 5 te Oldenzaal. U dient het lot mee te nemen om de prijs in ontvangst te kunnen nemen.
 • Alle prijzen blijven geldig tot 1 jaar na de trekkingsdatum (21 juni 2017).
 • De trekking is uitgevoerd door notaris van Halen van Kienhuis Hoving te Enschede op dinsdag 21 juni 2016.
 • De Scouting Titus Brandsma dankt u voor de financiële ondersteuning en wij hopen dat u volgend jaar weer mee doet aan onze loterij.

Scouting Titus Brandsma zet zich in voor buitenspelende kinderen

Van 7-12 maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt. In Oldenzaal zet Scouting Titus Brandsma zich in voor deze collecte. Samen met nog 700 andere Scoutinggroepen en verenigingen in Nederland collecteren zij deze week voor Jantje Beton.

Vrij en uitdagend buitenspelen
De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scouting Titus Brandsma die het geld inzet om jeugd en jongeren blijven uitdagen om lekker buiten te spelen. Scouting Titus Brandsma kan hiermee nog meer jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding bieden waarbij meiden en jongens zich ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

Steentje bijdragen
Samen met de 700 andere Scoutinggroepen in Nederland is Scouting Titus Brandsma verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Beton collecte. Gewoon lekker buitenspelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Scouting staat voor de ontwikkeling van meiden en jongens en uitdagende buitenactiviteiten en stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting er graag een steentje aan bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.

Verslag Piraten-Winterhike 2016

Na een jaar geen Winterhike te hebben gehad, in verband met het jubileumkamp afgelopen jaar, was het weer hoog tijd voor een Winterhike. Met maar liefst 70 welpen, welpen-shanti’s, verkenners, scouts en explorers zijn we afgelopen weekend in Delden geweest.

De winterhike begon zaterdag ochtend voor de verkenners, scouts en explorers. Na afgezet te zijn in Deurningen was het nog ongeveer 15 km lopen naar de overnachtingsplek in Delden. Onderweg waren er natuurlijk voldoende rustpunten waar het lichaam weer aangesterkt kon worden. Snoep, thee, erwtensoep, knakworsten. Aan alles was gedacht.

Zaterdagmiddag waren de welpen en welpen-shanti aan de beurt. Ze werden afgezet in Hengelo, vanuit daar was het nog ongeveer 5 km lopen naar de overnachtingsplek. Ook voor de welpen en welpen-shanti waren er onderweg voldoende rustpunten. De route van beide groepen was overigens hetzelfde; de verkenners, scouts en explorers begonnen aan het begin. De welpen en welpen-shanti begonnen op het tweede rustpunt.

Nadat alle groepen, sommige met een extra omweg (we denken dat ze nog niet genoeg kilometers hadden gelopen), aangekomen waren in Delden was het al tijd voor het avondeten. Het is al een jarenlange traditie dat er bij de Winterhike een stamppot buffet geserveerd wordt. Dit jaar was het niet anders; stamppot boerenkool, stamppot wortelen, speklappen en worstjes.

’s Avonds was het dan ook tijd voor de grote piratenshow. Bij de piratenshow streden het team van Piraat Sam Seven en het team van de Directeur van het Piratenmuseum tegen elkaar. Door middel van enge, gevaarlijke, spannende opdrachten konden zij de code van de kluis kraken. Welk team dit als eerste zou lukken, mocht de schat uit de kist houden. Natuurlijk was het team van de Directeur, het team “sinas” het sterkst. Zij mochten de schat houden!

Na een korte nachtrust was het zondagochtend tijd voor spelletjes! Een echte tokkelbaan, een levensgroot twisterspel, een levensgroot dartbord en panic tower in het groot. Wat wil je nog meer? Ow ja popcorn! De leiding had speciaal een popcorn machine geregeld. Zo kon iedereen lekker genieten van een puntzakje overheerlijke popcorn.

Al met al een geslaagde winterhike! Op naar volgend jaar!

Chocolade Verkoop Scouts

Hallo,

Wij als Scouts gaan de komende 2 weken chocolade verkopen om onze groepskas te spekken.
Mocht u ons hierbij willen steunen bent u van harte welkom om 1 of meer artikelen te kopen. Dit kan op alle groepsavonden bij de betreffende leiding of via de mail: scouts_titusbrandsma@live.nl of bij 1 van de Scouts zelf.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

De Scouts

Chocolade-Paas-actie-zoom-0

Chocolade-Paas-actie-zoom-1

Chocolade-Paas-actie-zoom-2

Chocolade-Paas-actie-zoom-3

Chocolade-Paas-actie-zoom-4

Chocolade-Paas-actie-zoom-5