Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling.

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden 'explorers' genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiƫn van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project.

Explorergids

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn. De Explorergids, een gids speciaal voor explorers, biedt inspiratie en tips voor deze leeftijdsgroep.

Kom kijken wat we doen!

Kom vrijblijvend een keer meedoen met de Rowans en ontdek hoe tof Scouting is.


Voor wie:
Jongens van 15 t/m 18 jaar
Wanneer:
Dinsdagavond van 19.30u tot 21.30u
Contributie:
EUR 10,00 per maand

Meer informatie:
Voor explorers
WAT IS ER TE DOEN DEZE MAAND!

Promo filmpje Explorers

Rowans nieuws

Winterhike 2016; 20 en 21 februari

Volgend jaar organiseert de Scouting Titus Brandsma weer voor alle speltakken de Winterhike. In verband met de zeer korte carnavalsperiode, is de winterhike dit jaar op zaterdag 20 en zondag 21 februari 2016. Van je leiding krijg je binnenkort alle informatie! Jij gaat toch ook mee?

Succesvolle aftrap jubileumjaar

Zondag 11 januari stond in het teken van de aftrap van het 70e jarige jubileumjaar van de Scouting Titus Brandsma. Klik hier om meer te lezen!.

Lid-worden