Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij de scouts en beleef uitdagende avonturen! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten 'scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids maken scouts kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren. Zeger, Marloes, Mick, Radboud, Naomi, Tess en Jesper hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kom kijken wat we doen!

Kom vrijblijvend een keer meedoen met de Scouts en ontdek hoe tof Scouting is.


Voor wie:
Meisjes van 11 t/m 15 jaar
Wanneer:
Donderdagavond van 19.00u tot 21.00u
Contributie:
EUR 9,50 per maand

Meer informatie:
Voor scouts
Voor ouders
WAT IS ER TE DOEN DEZE MAAND!

Promo filmpje Scouts

Scouts nieuws

Chocolade Verkoop Scouts

Hallo, Wij als Scouts gaan de komende 2 weken chocolade verkopen om onze groepskas te spekken. Mocht u ons hierbij willen steunen bent u van harte welkom om 1 of meer artikelen te kopen. Dit kan op alle groepsavonden bij de betreffende leiding of via de mail: scouts_titusbrandsma@live.nl of bij 1 van de Scouts zelf. […]

Winterhike 2016; 20 en 21 februari

Volgend jaar organiseert de Scouting Titus Brandsma weer voor alle speltakken de Winterhike. In verband met de zeer korte carnavalsperiode, is de winterhike dit jaar op zaterdag 20 en zondag 21 februari 2016. Van je leiding krijg je binnenkort alle informatie! Jij gaat toch ook mee?

Lid-worden