Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij de verkenners en beleef uitdagende avonturen! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

Jongens van 11 tot en met 15 jaar heten 'verkenners. Verkenners zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de verkenners ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids maken verkenners kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren. Zeger, Marloes, Mick, Radboud, Naomi, Tess en Jesper hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat de verkenners een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep verkenners wordt op deze manier relatief zelfstandig en de verkenners worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven verkenners zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Kom vrijblijvend een keer meedoen met de Verkenners en ontdek hoe tof Scouting is.

Jongens van 11 t/m 15 jaar
Vrijdagavond van 19.00u tot 21.00u

Voor scouts

Promo filmpje Scouts

Verkenners nieuws

Pinksterkamp (verkenners & scouts)

Hallo Verkenners & Scouts, ouders/verzorgers, Opgavebrief van het Pinksterkamp. Wij hopen dat je weer mee gaat met dit supergave kamp. Dus zet snel de datum in je agenda en vul het formulier op internet zo snel mogelijk in.   WAAR we naar toe gaan We hebben een mooi plekje voor jullie uitgezocht op de Twentse […]

Kerstbomen Actie Verkenners 2015!

Vanaf 6 december verkopen de verkenners van de scouting groep Titus Brandsma op de locatie Potskampstraat 5 in Oldenzaal weer prachtige kerstbomen. We verkopen nordman, blauspar, amorica’s en de gewone kerstboom en de bomen worden op verzoek gratis bij u thuis bezorgd. De verkoop zal starten op 6 december om 10:00! Tot dan!