Verslag Piraten-Winterhike 2016

Na een jaar geen Winterhike te hebben gehad, in verband met het jubileumkamp afgelopen jaar, was het weer hoog tijd voor een Winterhike. Met maar liefst 70 welpen, welpen-shanti’s, verkenners, scouts en explorers zijn we afgelopen weekend in Delden geweest.

De winterhike begon zaterdag ochtend voor de verkenners, scouts en explorers. Na afgezet te zijn in Deurningen was het nog ongeveer 15 km lopen naar de overnachtingsplek in Delden. Onderweg waren er natuurlijk voldoende rustpunten waar het lichaam weer aangesterkt kon worden. Snoep, thee, erwtensoep, knakworsten. Aan alles was gedacht.

Zaterdagmiddag waren de welpen en welpen-shanti aan de beurt. Ze werden afgezet in Hengelo, vanuit daar was het nog ongeveer 5 km lopen naar de overnachtingsplek. Ook voor de welpen en welpen-shanti waren er onderweg voldoende rustpunten. De route van beide groepen was overigens hetzelfde; de verkenners, scouts en explorers begonnen aan het begin. De welpen en welpen-shanti begonnen op het tweede rustpunt.

Nadat alle groepen, sommige met een extra omweg (we denken dat ze nog niet genoeg kilometers hadden gelopen), aangekomen waren in Delden was het al tijd voor het avondeten. Het is al een jarenlange traditie dat er bij de Winterhike een stamppot buffet geserveerd wordt. Dit jaar was het niet anders; stamppot boerenkool, stamppot wortelen, speklappen en worstjes.

’s Avonds was het dan ook tijd voor de grote piratenshow. Bij de piratenshow streden het team van Piraat Sam Seven en het team van de Directeur van het Piratenmuseum tegen elkaar. Door middel van enge, gevaarlijke, spannende opdrachten konden zij de code van de kluis kraken. Welk team dit als eerste zou lukken, mocht de schat uit de kist houden. Natuurlijk was het team van de Directeur, het team “sinas” het sterkst. Zij mochten de schat houden!

Na een korte nachtrust was het zondagochtend tijd voor spelletjes! Een echte tokkelbaan, een levensgroot twisterspel, een levensgroot dartbord en panic tower in het groot. Wat wil je nog meer? Ow ja popcorn! De leiding had speciaal een popcorn machine geregeld. Zo kon iedereen lekker genieten van een puntzakje overheerlijke popcorn.

Al met al een geslaagde winterhike! Op naar volgend jaar!